• דרגת זיהום

    • 2
  • רמת אבזור בטיחותי

    • 6

MGS9 – תחילתו של עידן חדש

דגם חדש מצטרף להיצע המתרחב של MG והוא מטלטל את ענף הרכב. MGS9 מגיע עם 7 מושבים, פלאג-אין הייבריד בעל טווח חשמלי של עד 100 ק"מ

MG שהייתה חלוצת הרכב החשמלי בישראל עם השקת ה-ZS ובהמשך גם הובילה את השוק עם הפלאג-אין הנמכר ביותר בישראל (לשנת 2022). עתה, מגיע MGS9 היישר לראש קבוצת D-SUV הגדולה והוא עשיר בהרבה יתרונות יחסיים, אחריות ארוכה ומחיר מאד אטרקטיבי.

ממדים שוברי מוסכמות

MGS9 אינו דגם מחליף או דגם מעודכן, אלא כניסה ראשונה ומרשימה מאד של MG לסגמנט D והיא עושה זאת עם רכב שהוא חדש מקצה לקצה. הנוכחות החיצונית החזקה של הרכב מקבלת משקל סגולי מהממדים המרשימים: בסיס גלגלים של 291.5 ס"מ (גדול ממתחריו בקבוצה), אורך כללי של 498.3 ס"מ, הרוחב נדיב מאד ועומד על 196.7 ס"מ והגובה גם הוא יוצר לא מעט נוכחות עם 178.8 ס"מ. הצללית מודרנית ומשלבת קווים זורמים עם כנפיים מפוסלות המתכתבות עם חזית בעלת נוכחות חזקה ופנסי חזית LED בהירים. המראה הכללי הוא אבולוציה מרתקת של המראה המותגי, מבטא היטב את האופן המלהיב שבו המותג הזה מחדש ומתקדם.

בתוך MGS9 תגלו חלל גדול ביותר המאפשר ישיבה נוחה לשבעה נוסעים בוגרים. בדיוק כך! לרוב בסגמנט הזה השורה השלישית מוגבלת למדי ואפילו תיאורטית – לא כך הפעם. אותו גג מוארך שמן החוץ נראה כנמשך לאחור, יוצר בפנים תקרה גבוהה וישיבה נוחה ומפנקת גם בשורה השלישית.

מאחור נותר תא מטען שימושי בעל נפח של 332 ל' כאשר קיפול מושבי השורה השלישית מגדיל את הנפח ל-1,025 ל'. רוצים עוד יותר מקום? קיפול מושבי השורה השניה יותר נפח פנימי עצום של 2,093 ל'. הגישה לתא המטען היא דרך דלת אחורית חשמלית (כולל פתיחה עם תנועת רגל בגרסת לקצ'רי LUXURY). לבסוף, אם החלל הפנימי לא מספיק, MGS9 מסוגל לגרור עד 2.0 טונות לנגרר עם בלמים.

מרחב דיגיטלי וסיוע לנהג

תא הנוסעים משלב אלומיניום ועץ לתוך ארכיטקטורה דיגיטלית ועם תוצאה יוקרתית וייחודית. החיבור עם לוח מחוונים 12.3 אינץ' ומסך ראשי צמוד אליו במידה זהה, יוצר מרחב דיגיטלי שהוא לא רק מרשים אלא גם מהודר מאד ומבוצע ברמה הגבוהה ביותר.

דרך המסך המרכזי אפשר לצפות בתמונה היקפית, 360 מעלות, סביב הרכב ולשלוט במערכת השמע מבית BOSE עם 12 רמקולים (גרסת LUXURY). בנוסף, אפשר להגדיר ולהתאים אישית תפקודים רבים ברכב. בורר פיזי בין המושב מאפשר לעבור בין ארבעה מצבי נהיגה, וכפתורים פיזיים מקצרים את הדרך לפיקוד בבקרת אקלים דו-אזורית ועם פתחי מיזוג גם בשורה השלישית.

למערכת המולטימדיה קישוריות אלחוטית לממשקי Apple CarPlay ו-Android Auto שתפעל עם מכשירים תומכים ותשחרר את הנהג מהצורך להתעסק בטלפון בעת הנסיעה. ממשק המערכת זמין גם בעברית ובשפות נוספות.  בנוסף, ישנו משטח טעינה אלחוטי המאפשר שחרור מכבלי USB בתא הנהג.

ריפודי המושבים הם מבד בצבע אפור או ריפודי עור אמיתיים בגוון אפור או בריפוד דו-גווני בצבע בז' (בתוספת תשלום). המושבים הקדמיים בעלי כיוון חשמלי, חימום ואוורור. באופן נדיר, מושבי השורה השניה והשלישית מצוידים במשענת שניתן לכוון בה את הזווית. מעל לראש, גג שמש פנורמי נפתח ועם וילון אטום עם פתיחה חשמלית.

מערכות הסיוע לנהג והבטיחות האקטיביות רבות מאד וכוללות בקרת שיוט אדפטיבית עד לעצירה, בלימת חירום אקטיבית, בלימה בעת זיהוי תנועה חוצה מאחור, תיקון סטיה מנתיב, התרעה על רכב בשטח מת כולל תיקון היגוי, סיוע לנהיגה בפקקים, זיהוי תמרורים ושינוי המהירות בבקרת השיוט באופן אוטומטי או ידני לבחירת הנהג. כל זאת לצד 7 כריות אוויר, מערכות בקרת יציבות ומשיכה, התרעת עייפות נהג ופתיחת דלתות ועוד.

עוצמה חיסכון וטווח

לא במקרה ישראלים רבים מעדיפים רכבי פלאג-אין הייבריד (PHEV) בזכות החיסכון בעת נסיעה חשמלית מהבית לעבודה ובזכות השחרור מהתלות בעמדות טעינה ציבוריות כשנוסעים למרחקים ארוכים. בנוסף, מי שמקבל רכב PHEV ממקום העבודה גם נהנה מהטבה משמעותית בתשלומי שווי השימוש החודשיים לרכב – הטבה משמעותית המצטברת לסכום של חמש ספרות לאחר שלוש שנות בעלות אופייניות.

מערכת ההנעה של MGS9 משלבת מנוע טורבו-בנזין בנפח 1.5 ל' המפיק 143 כ"ס ו-23.4 קג"מ יחד עם מנוע חשמלי חזק מאד עם תפוקה של 231 כ"ס ו-38.7 קג"מ. המנוע החשמלי מוזן מסוללת ליתיום-יון עם קיבולת של 24.7 קוט"ש המסוגלת לספק טווח נסיעה חשמלי של עד 100* ק"מ לפי תקן WLTP. טעינת הסוללה אפשרית מרשת החשמל בעמדה של 11 קילוואט או בטעינה עצמית ממנוע הטורבו וכן באחזור אנרגיית הבלימה.

הכוח עובר לגלגלים הקדמיים דרך תיבת הפחתה עם הילוך יחיד. זאת, מכיוון שרוב מטלת ההנעה היא על המנוע החשמלי החזק. זה יוצר זמינות כוח עדיפה, שקט מושלם ברוב הזמן וצריכת דלק נמוכה. מנוע הטורבו משמש מרבית הזמן לטעינת הסוללה וגם יכול להצטרף למשימת ההנעה במהירויות בינעירוניות שם הוא היעיל ביותר. צריכת הדלק הרשמית המשולב חשמל/דלק היא 2.3* ל' ל-100 ק"מ ובבידוד מנוע הטורבו עדיין מתקבלת צריכת דלק טובה מאד לרכב פנאי עם 7 מושבים, של 6.7* ל' ל-100 קילומטרים.

תיאורטית עם צריכת דלק כה טובה אפשר להגיע לטווח נסיעה משולב של 1,000 קילומטרים ללא בעיה מיוחדת כשבדרך נהנים מתאוצה של 9.6 שניות ל-100 קמ"ש ומהירות מירבית של 200 קמ"ש.

כל זה מגיע גם עם השקט הנפשי של אחריות ארוכה. 8 שנים לסוללה ולרכב אחריות של 7 שנים או עד 150 אלף קילומטרים בשני המקרים.

תמורה מדהימה

MGS9 על כל יתרונותיו הרבים משווק עתה בשתי גרסאות: CPMFORT במחיר של 189,888 שקלים והגרסה הבכירה, LUXURY במחיר של 198,888 שקלים. זו מוסיפה לחבילת האבזור העשירה ממילא, פנסי ערפל LED, משטח טעינה אלחוטי לטלפון, מערכת שמע BOSE  עם 12 רמקולים, דלת תא מטען חשמלית עם פתיחה בתנועת רגל, מושב נהג עם כיוון לגב התחתון, פונקציית עיסוי וגם ריפודי מושבים מעור בגוון אפור או בז'. 

אם אתם לקוחות חוזרים של MG מחכה לכם הטבה של 1,500 שקלים וגם אם לא, בואו לנסיעת מבחן והתרשמו מאמת המידה החדשה בקבוצת 7 המושבים.

*נתוני צריכת הדלק, צריכת החשמל וטווח הנסיעה המפורטים הינן מבדיקות מעבדה שהתקבלו מהיצרן. נתונים אלו, מושפעים, בין היתר, אך לא רק, מתנאי הדרך, מזג האוויר, ממערכות הרכב, תחזוקתו ומאפייני הנהיגה ולכן עלול להיווצר פער בין נתוני המעבדה לנתונים בפועל. הנתונים מסיעים להשוואה. קיבולת הסוללה פוחתת לאורך זמן ומושפעת, בין היתר, מאופן השימוש, מחזורי הטעינה ובלאי הסוללה. להרחבה ניתן לעיין בספר הרכב.

מעניין אותך לקבל פרטים נוספים?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם